Over ons

OVER STICHTING HIPPOCRATES

Stichting Het Hippocrates College Noviomagensis, kortweg 'Stichting Hippocrates' genaamd, is een stichting die zich richt op het verkleinen van de afstand tussen de medisch specialist en de medische student. Dit probeert zij te bereiken door maandelijks een meeting te organiseren, doorgaans op de tweede of derde dinsdag van de maand. Op zo'n avond staat een bepaald thema cq. medisch specialisme centraal, en komen in het algemeen meerdere sprekers langs om hier wat over te vertellen. Dit zijn meestal het betreffende afdelingshoofd in het Radboudumc of een ander staflid, een assistent in opleiding en/of een onderzoeker in het betreffende vakgebied. Zij komen spreken over allerlei belangrijke, interessante, leuke en minder leuke kanten van het specialisme. Zo komen bijvoorbeeld de gemiddelde week van een specialist, de toelatingseisen tot de opleiding, wetenschappelijk onderzoek op de afdeling en de balans tussen werk en prive aan de orde. Na afloop van de meeting wordt er een gezellige borrel gehouden.

De meetings worden twee weken van tevoren aangekondigd met posters in de faculteit en in het Radboudumc, met advertenties in de nieuwsbrieven van de MFVN en de Ko-Raad en uiteraard via deze website. Daarnaast hebben we een mailinglijst, zodat je automatisch informatie kunt ontvangen over komende activiteiten.

De meetings worden gehouden in de Hippocrateszaal op de medische faculteit en beginnen om 19:00 uur. Kaartjes worden voor 2 euro verkocht via onze website en voor 2,50 euro aan de deur. 

Wil jij meer te weten komen over jouw favoriete specialisme of wil je je oriënteren op de verschillende specialismen, kom dan langs of neem contact met ons op.

Hopelijk tot ziens bij onze meetings!

 

 

Over het bestuur

Het huidige bestuur van Stichting Hippocrates van links naar rechts:

-Linda Krijgsman, Penningmeester 

 

-Martijn Nievelstein, Secretaris

-Amin Mohseni, Voorzitter

 

 -Stijn Raessens, Ambassadeur

-Thomas Ramakers, Public Relationships